zines

διαβάστε online ή κατεβάστε τα ζινάκια μας (κλικ πάνω στο εξώφυλλο)

ντιπ down

μαρία

Αυτή η συλλογή από ποιηματάκια ή και τραγουδάκια επισκέπτεται το παρελθόν και το μέλλον. Χτυπάει την πόρτα σε λεσβιακές στιγμές αγωνίας, ερωτικής επιθυμίας, σε ανείπωτους καημούς, σε φαντασιώσεις, σε ασφυξίες τής επαρχίας, στη σωματική περιφρούρηση, και στην πίκρα που μας αφήνει στο λαιμό ο καπιταλισμός και η πατριαρχία κάθε λίγο και λιγάκι.

Αν και η γενικότερη σκοτεινιά είναι αρκετά εμφανής, ο μόνος λόγος που κατάφεραν τελικά να ειπωθούν και να γραφτούν, δεν είναι το σκοτάδι αλλά το φως, καθώς και η στοργή και η περισσή αγάπη ανθρώπων, συλλογικοτήτων, φίλων και καταλήψεων που άφησαν πολύτιμο χώρο ελευθερίας στις διαδικασίες και τις ζωές τους για τη συνάντηση της ανωμαλίας, για τους φεμινιστικούς και κουήρ αγώνες τού σήμερα και του αύριο.

Η αλληλεγγύη, η στήριξη, οι πορείες, τα συνθήματα, τα διαβάσματα, τα στένσιλ και τα τόσα τρικάκια στους δρόμους θα εμπνέουν και θα συγκινούν για πάντα.
Η επιμέλεια και το στήσιμο της συλλογής έγινε από την Ομάδα Πύραυλο και διακινείται χέρι με χέρι, χωρίς αντίτιμο, μα με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς.

στο Μωβ Καφενείο,
στην Ομάδα Πύραυλο,
στην Υφανέτ,
στα φιλαράκια,
στις μοτοσυκλέτες,
στο μέλλον που πια
το φοβάμαι – λιγότερο.


this second voice

μαρία & φιλαράκια

Το “this second voice” είναι μερικοί στίχοι τραγουδιών ή και ποιηματάκια που γράφτηκαν στη θεσσαλονίκη την περίοδο 2017-2019.

Προέκυψαν από την ανάγκη να ειπωθούν λίγα -ακόμη- λόγια ενάντια στις απαισιότητες που κύκλωναν και κυκλώνουν τα σώματα, τις καύλες και τις επιθυμίες μας, καθώς επίσης και από μία ανάγκη για επικoινωνία μιας κάποιας διαταραγμένης εσωτερικής ηρεμίας.

Πολλά συναισθήματα, -κι ως εκ τούτου- πολλοί στίχοι αναδύθηκαν στην επιφάνεια με αφορμή τη συναυλία του συγκροτήματος Ms Ratter, πάνω στα ποιήματα της Serratia Marcescens, που οργάνωσε η +τεχνία- θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε στις 19-5-2017 στη θεσσαλονίκη στη Φάμπρικα Υφανέτ.


στα κορίτσια που μεγάλωσαν και γίναν άντρες

le gendernaut

το ζινάκι αυτό γράφτηκε για να λυτρώσει. κάθε ιστορία συνοδεύεται από το αντίστοιχο ηχητικό θέμα που πυροδότησε τη συγγραφή της. τυπώθηκε σε περιορισμένα αντίτυπα και διακινείται με αγάπη.


Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Waves

για το φεμινιστικό και queer κίνημα

ΜΩΒ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

για το φεμινιστικό και queer κίνημα